DX-экспедиции в апреле 2024

QRZ:Портал для радиолюбителей

Польовий День УКХ - 6-7 липня 2019 року

Польовий День УКХ - 6-7 липня 2019 року

Р Е Г Л А М Е Н Т

Міжнародних спортивних змагань з радіоспорту по радіозв’язку на УКХ «Польовий День» України


I. Загальні положення

1. Спортивні змагання - особисті, та в складі команди проводяться з урахуванням рекомендацій Міжнародного Союзу радіоаматорів IARU R1, та на підставі Єдиного календарного плану спортивних міроприємств Міністерства молоді та спорту, відповідно до Правил з радіоспорту (ред.2012 р.), ЄСКУ, Регламенту радіоаматорського зв’язку затвердженим рішенням НКРЗ від 21.10.2010 р., та даного Регламенту.

II. Учасники змагань

2.1 До участі в змаганнях запрошуються всі радіоаматори 1-го району IARU та всього світу, що мають дозволи на використання аматорських діапазонів від 144 МГц до 250 ГГц.

2.2 Всі аматорські радіостанції (АРС) на протязі змагань можуть використовувати тільки один позивний сигнал.

2.3 Всі радіоаматори, що змагаються, повинні суворо дотримуватись принципів HAM SPIRIT, духу змагань.

2.4 Українські, та закордонні учасники, що завантажили свій звіт на український контест-сервер (www.opencontest.org), або направили свій звіт контест-менеджеру УКХ комітету ЛРУ вважаються заявленими в цих змаганнях.

2.5 Для закордонних учасників умовою участі в змаганнях «Польовий День України» є хоч один підтверджений зв'язок на любому діапазоні з учасником змагань з України.

2.6 Категорії учасників:

Single – АРС з одним оператором без допомоги інших осіб.
Multi – АРС з 2 або 3 операторами.

III. Розміщення учасників та обладнання

3.1 Всі АРС можуть використовувати тільки один передавач на кожному з діапазонів в кожний проміжок часу.

3.2 АРС не може пересуватись під час змагань.

3.3 Все обладнання АРС (передавачі, приймачі, антени і т.д.) повинно розташовуватись в межах кола діаметром не більше 500 м.

3.4 Допускається наявність не більше одного сигналу в любий проміжок часу для станцій Single, та не більше одного сигналу в любий проміжок часу на одному діапазоні для станцій Multi.

IV. Час проведення змагань

4.1 Змагання починаються з 14:00 UTC першої суботи липня, та продовжуються до 13:59 UTC наступної неділі. В 2019 році : 6 – 7 липня.

V. Умови проведення змагань

5.1 Очки в змаганнях начисляються за один проведений зв'язок з кожним кореспондентом на кожному діапазоні незалежно від виду випромінювання.

5.2 За радіозв’язки, проведені через активні ретранслятори очки не нараховуються.

5.3 В змаганнях можуть використовуватись види випромінювання:

А1А – телеграф (CW); J3E, або F3E (G3E) – телефон (SSB, FM)

5.4 Контрольні номери:

- контрольні номери складаються з RS або RST, та порядкового номеру зв’язку починаючи з 001, а також повного 6-ти значного умовно позначеного місця місцезнаходження радіостанції QTH – локатора

наприклад: 599 001 KO50HC або 59 005 KN88TR.

-номерація зв’язків на кожному діапазоні окрема.

VI. Нарахування очок

Очки за зв’язки нараховуються із розрахунку 1 очко за 1 км. відстані до кореспондента, при цьому кількість очок буде рівна цілій частині відстані , яка вираховується між центрами малих квадратів QTH локатора станцій плюс 1 км.

Розрахунок відстані здійснюється при допомозі сферичного рівняння геометрії ( Noordwijkerhout 1987).

6.1 В багато діапазонному заліку для діапазонів 435 МГц і вище (мікрохвильові діапазони) вводяться множники по кожному діапазону:

70 см. або 435 МГц х 2
6 см. або 5,6 ГГц х 4
3 см. або 10 ГГц і вище х 6

VII. Звіти

7.1 Звіти повинні бути представлені в електронному вигляді в форматі REG1TEST (EDI) і самостійно загружені на сервер www.opencontest.org не пізніше другого понеділка після закінчення змагань.

7.2 Представлення звіту означає, що учасник приймає Правила та Регламент змагань, та надає свій звіт суддям для перевірки та підрахунку очок, та обміну для взаємозаліку зв’язків з суддівськими серверами, та суддівськими колегіями інших країн.

7.3 В паперовому вигляді звіти не приймаються.

VIII. Визначення результатів і суддівство

8.1 При виявленні будь-яких помилок в прийнятій інформації зв'язок не зараховується, як для приймаючої, так і для передаючої станції.

8.2 Розходження в часі допускається не більше 5-и хвилин, а в звіт записується час закінчення зв’язку.

8.3 В залік приймаються зв’язки підтверджені звітами, що завантажені на www.opencontest.org та отримані з колекторів по обміну і колекторів радіоаматорських організацій, членів R1 IARU, та взаємного обміну звітами між суддівськими колегіями під час електронної обробки, які використовуються тільки для контролю і заліку очок всім учасникам, що завантажили свій звіт на www.opencontest.org

8.4 Учасник, що не дотримувався частотного плану IARU R1, Правил, Регламенту радіозв’язку, та Регламенту змагань дискваліфікується.

8.5 УКХ Комітет, та суддівська колегія змагань в межах своїх повноважень несуть відповідальність за контроль та дотримання всіх пунктів Правил, Регламентів, та частотного плану IARU R1, суддівська колегія може призначати додаткові станції контролю, які не беруть участі в змаганнях.

8.6 В разі виявлення порушення Головна Суддівська Колегія змагань виносить рішення про дискваліфікацію на підставі інформації станцій контролю.

8.7 Переможці в категоріях Single та Multi визначаються окремо серед учасників, що працювали з території України, та учасників інших країн і територій, що прислали свої звіти по кожному із діапазонів.

8.8 В багато діапазонному заліку в категоріях Single і Multi переможці визначаються окремо серед учасників, що працювали з території України на діапазонах 145 МГц, 435 МГц, та учасників, що працювали на всіх діапазонах, включаючи СВЧ діапазони, а також учасників з інших країн і територій, приславши свої звіти за роботу на більш, чим 2-х діапазонах.

8.9 За результат в багато діапазонному заліку приймається сума очок набраних учасником на всіх відпрацьованих діапазонах з врахуванням діапазонних множників.

Примітка:

Першість серед всіх підгруп, що змагаються визначається при умові наявності не менш 4-х учасників, що залишилися в підгрупі з очками після перевірки.

8.10 Заявлені результати публікуються не пізніше третьої середи після закінчення змагань.

Попередні результати публікуються зразу по завершенні обмінами звітами з суддівськими колегіями тих країн з кореспондентами яких проведені зв’язки українськими учасниками , але не пізніше 9-го понеділка після закінчення змагань.

8.11 Фінальні результати повинні бути опубліковані на www.opencontest.org , або на сайті УКХ Комітету ЛРУ не пізніше 14-го понеділка після закінчення змагань.

8.12 Суддівство змагань з радіозв’язку на УКХ «Польовий День України» здійснює наступна ГСК:

Головний суддя: СМК Д. Згода (UT5EO)
Заступник головного судді: СНК Д. Згода (UT0EO)
Головний секретар: СНК С.Майборода (UT5UGW)

IX. Нагородження учасників та виконання норм ЄСКУ

9.1 Переможці в багато діапазонному заліку по категоріям Single і Multi нагороджуються пам’ятними нагородами та знаками.

9.2 Призери в кожній категорії в одно діапазонному, та багато діапазонному заліках нагороджуються дипломами.

Примітка: Нагородження проводиться окремо серед учасників, працюючих з території України, та серед закордонних учасників.

9.3 Виконання норм ЄСКУ:

Учасникам, що посіли відповідні місця, та згідно умов виконали нормативи кваліфікаційної таблиці ЄСКУ присвоюються звання та розряди.

9.4 Заснування окремих нагород і нагородження від спонсорів – вітається.

X. Безпека під час проведення змагань

10.1 Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України, від 18 грудня 1998 року №2025 «Про порядок підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів» відповідальність за виконання вимог безпеки під час проведення чемпіонату покладається на кожного спортсмена (або начальника колективної радіостанції) які беруть на себе відповідальність за виконання Регламенту аматорського радіозв'язку України, а також вимог правил безпеки.

10.2 Невиконання вимог безпеки, що стали причиною виникнення надзвичайних обставин під час проведення змагань, спонукає до відповідальності згідно чинного законодавства України.
+ 0 -
Інформація
Відвідувачі, які знаходяться у групі Гости, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
  • Ліга Радіоаматорів Волині
  • Дипломна програма UFF - Українська Флора Фауна
  • UR-QRP CLUB